Kaikki kirjoittajan Ehrnrooth Mikko artikkelit

Mainetta ja kunniaa kiltalaisille / Mölkky 2014

Automaatiokiltalaisten joukkue toi jaetun kolmannen sijan UIO:n 2014 mölkkyturnauksessa kotiin. Palkinnoksi tuli UIO:n tuubihuivit, ylimääräisen palkinnon sai puheenjohtaja Prokkola.

Kommentti menestyksestä, Jarkko: ”[Naurua] Monen vuoden harjoittelun tulos, ollaan harjoiteltu pitkin Suomen maata. Myös sopivan verran menovettä alla”

Kuvassa joukkue vasemmalta oikealle: Sami Tirkkonen, Jarkko Burnou ja Mikko Ehrnrooth.

mölkky2014

 

Kauden päättäjäiset, Kahviarpajaiset sekä päätöskokous

On tullut kevät, ja se näkyy myös killan toiminnassa! Järjestämme perinteiset lukuvuoden päättäjäiset Helsingin insinöörien huvilalla Vartiosaaressa torstaina 15.5.2014 klo 17.00 alkaen. Ohjelmaan kuuluu rentoa illanviettoa saunomisen, grillauksen ja yleisen oleskelun merkeissä. Kilta huolehtii illan ruoka- ja juomatarjoilusta, joten rentoa meininkiä on varmasti luvassa! Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä linkistä. Tapahtumaan mahtuu vain 25 ensimmäistä ilmoittautujaa, joten hopihopi ilmoittautumaan!

Tämän lisäksi levittääksemme killan kahviryhmän ilosanomaa päätimme järjestää Kahviarpajaiset Killan jäsenille! Arvomme siis 20 mukillista kahvia yhdelle onnekkaalle! Lisätiedot ja osallistuminen tästä linkissä.

Näihinkin, kuten kaikkiin muihinkin killan järjestämiin tapahtumiin osallistuminen vaatii rekisteröitymisen killan nettisivuille! Rekisteröidy täältä tai kirjaudu sisään.

Ja koska on kevät, on aika valita myös killan uusi hallitus lukuvuodelle 2014-2015. Tämä tapahtuu yhdistyksen tilikauden päätöskokouksessa tiistaina 29.4.2014. Tarkempi aika ja paikka sekä virallinen kutsu ilmaantuu tänne tuubiin ja muuallekin myöhemmin, mutta merkatkaa tämä päivä jo nyt kalenteriin. Nykyisestä hallituksesta noin 3/5 osaa on neljännen vuoden opiskelijoita, jotka siis valmistuvat viimeistään ensi jouluna, joten UUSIA AKTIIVEJA TARVITAAN! Erityisesti 1. ja 2. vuoden opiskelijoita toivotaan paikalle runsain joukoin, jotta hallitus saadaan varmasti täysikokoisena aloittamaan lukuvuosi!

Aurinkoista kevättä kaikille, tavataan Vartiosaaressa!
-Killan hallitus

Tunnelmia Automaatiokillan Rekryillasta

Hallitus odotti innolla yritysedustajien saapumista
Hallitus odotti innolla yritysedustajien saapumista

Automaatiokillan perinteikäs Rekryilta järjestettiin taas Vantaan Varistossa keskiviikkona 15.1.2014. Tapahtumaan saapui esittäytymään viisi yritystä, Beckhoff, Caverion, Finn Mesco, Phoenix Contact  ja Schneider Electric, sekä kolmekymmentä kiltalaista tenttaamaan heitä. Ilta alkoi yritysesityksillä ja jatkui pitsan sekä saunomisen merkeissä. Tiedustelimme yritysedustajilta jälkikäteen tunnelmia.

 

Mitä positiivista ja mitä negatiivista Teillä jäi päällimmäiseksi mieleen Rekryillasta?

Jukka Uotila, Beckhoff: Positiivista oli runsas osallistuminen tilaisuuteen. Mukava käydä kertomassa yrityksestä kun on kuulijoita paikalla. Negatiivisena pizza ehti hieman jäähtyä 😉

Matti Häkkinen, Caverion: Oli miellyttävää tavata nuoria tulevaisuuden tekijöitä ja kertoa heille meidän työpaikasta. Tilaisuuden tunnelma oli ehkä vähän liiankin rento.

Henri Joutsiniemi, Phoenix Contact: Positiivista: Oli hyvä nähdä kuinka paljon olitte saanut osanottajia.
Negatiivista: Mitä pidemmälle iltaa mentiin ajallisesti ja oluen merkeissä, keskittyminen herpaantui kuuntelijoilla ja esiintyjä saattoi muun taustamelun myötä jäädä hieman toissijalle…

Jarko Hujanen, Schneider Electric: Osallistujien määrä oli positiivinen yllätys.

 

Kuinka tärkeitä tämänlaiset yritystapahtumat ovat yrityksen näkökulmasta?

M.Häkkinen: Tälläkin hetkellä Suomessa tarvitaan uusia tekijöitä, näissä tilaisuuksissa voimme kertoa yrityksestämme mahdollisuutena työllistyä. Samalla voimme kertoa yrityksemme toiminnasta ja palveluista.

Te nuoret olette mahdollisia yrityksen työntekijöitä, mutta todennäköisesti te monet olette tulevaisuudessa myös yrityksen yhteistyökumppaneita ja asiakaita

J.Hujanen: Pienimuotoiset yritystapahtumat ovat tärkeitä, koska sitä kautta pääsemme aidosti lähelle potentiaalisia tulevaisuuden työntekijöitämme ja kertomaan kasvotusten meidän mahdollisuuksistamme. Isoissa rekrytapahtumissa kuva jaa usein puolin ja toisin pintepuoliseksi.

 

Kuva

Uskalsivatko opiskelijat lähestyä kysymyksillä ja mitä kysymyksiä jäi mieleen?

J.Uotila: Varsinkin loppua kohden kysymysten määrä kasvoi. Eniten oli kiinnostusta kansanvälisiin työtehtäviin. Moni haluaisi tehdä töitä ulkomailla tietyn ajanjakson.

H.Joutsiniemi: Kyllä, esityksen aikana sekä esitysten välissä. Kansainväliset kontaktit ja toiminta kansainvälisesti, kiinnosti oppilaita selkeästi.

J.Hujanen: Enemmänkin olisi voinut kysellä.

 

Rajallisen aikataulun ja hieman yllättävän suosion takia harkitsemme toisenkin Rekryillan järjestämistä vuoden aikana. Suosittelisitteko muille yrityksille osallistumista?

J.Uotila: Ehdottomasti

M.Häkkinen: Kyllä!

J.Hujanen: Ilman muuta

H.Joutsiniemi: Kyllä mikäli osittain mahdollista.

 

Kuva

Jäikö muiden yritysten edustajien tapaamisesta tai heidän pitämistä esityksistä jotain erityistä mieleen?

J.Uotila: Mielenkiinoista kuulla myös muiden yritysten tilanne ja näkemys tulevaisuudesta

M.Häkkinen: Sain uutta tietoa myös muiden yritysten toiminnasta.

H.Joutsiniemi: Hyvät ja selkeät esitykset. Selkeä ulosanti.

J.Hujanen: Phoenix contactin esittäjän photoshopattu kuva.

 

Olisiko vielä viestiä killan jäsenille?

J.Uotila: Olkaa aktiivisia ja oma-aloitteisia. Nähdään taas!

M.Häkkinen: On hyvä, että tällaista toimintaa on olemassa.

H.Joutsiniemi: Kiitoksia mahdollisuudesta olla mukana!!

J.Hujanen: Tsemppiä kesän ja muihin tuleviin koitoksiin!