Aihearkisto: Haastattelut

Haastattelut

Tunnelmia Automaatiokillan Rekryillasta

Hallitus odotti innolla yritysedustajien saapumista
Hallitus odotti innolla yritysedustajien saapumista

Automaatiokillan perinteikäs Rekryilta järjestettiin taas Vantaan Varistossa keskiviikkona 15.1.2014. Tapahtumaan saapui esittäytymään viisi yritystä, Beckhoff, Caverion, Finn Mesco, Phoenix Contact  ja Schneider Electric, sekä kolmekymmentä kiltalaista tenttaamaan heitä. Ilta alkoi yritysesityksillä ja jatkui pitsan sekä saunomisen merkeissä. Tiedustelimme yritysedustajilta jälkikäteen tunnelmia.

 

Mitä positiivista ja mitä negatiivista Teillä jäi päällimmäiseksi mieleen Rekryillasta?

Jukka Uotila, Beckhoff: Positiivista oli runsas osallistuminen tilaisuuteen. Mukava käydä kertomassa yrityksestä kun on kuulijoita paikalla. Negatiivisena pizza ehti hieman jäähtyä 😉

Matti Häkkinen, Caverion: Oli miellyttävää tavata nuoria tulevaisuuden tekijöitä ja kertoa heille meidän työpaikasta. Tilaisuuden tunnelma oli ehkä vähän liiankin rento.

Henri Joutsiniemi, Phoenix Contact: Positiivista: Oli hyvä nähdä kuinka paljon olitte saanut osanottajia.
Negatiivista: Mitä pidemmälle iltaa mentiin ajallisesti ja oluen merkeissä, keskittyminen herpaantui kuuntelijoilla ja esiintyjä saattoi muun taustamelun myötä jäädä hieman toissijalle…

Jarko Hujanen, Schneider Electric: Osallistujien määrä oli positiivinen yllätys.

 

Kuinka tärkeitä tämänlaiset yritystapahtumat ovat yrityksen näkökulmasta?

M.Häkkinen: Tälläkin hetkellä Suomessa tarvitaan uusia tekijöitä, näissä tilaisuuksissa voimme kertoa yrityksestämme mahdollisuutena työllistyä. Samalla voimme kertoa yrityksemme toiminnasta ja palveluista.

Te nuoret olette mahdollisia yrityksen työntekijöitä, mutta todennäköisesti te monet olette tulevaisuudessa myös yrityksen yhteistyökumppaneita ja asiakaita

J.Hujanen: Pienimuotoiset yritystapahtumat ovat tärkeitä, koska sitä kautta pääsemme aidosti lähelle potentiaalisia tulevaisuuden työntekijöitämme ja kertomaan kasvotusten meidän mahdollisuuksistamme. Isoissa rekrytapahtumissa kuva jaa usein puolin ja toisin pintepuoliseksi.

 

Kuva

Uskalsivatko opiskelijat lähestyä kysymyksillä ja mitä kysymyksiä jäi mieleen?

J.Uotila: Varsinkin loppua kohden kysymysten määrä kasvoi. Eniten oli kiinnostusta kansanvälisiin työtehtäviin. Moni haluaisi tehdä töitä ulkomailla tietyn ajanjakson.

H.Joutsiniemi: Kyllä, esityksen aikana sekä esitysten välissä. Kansainväliset kontaktit ja toiminta kansainvälisesti, kiinnosti oppilaita selkeästi.

J.Hujanen: Enemmänkin olisi voinut kysellä.

 

Rajallisen aikataulun ja hieman yllättävän suosion takia harkitsemme toisenkin Rekryillan järjestämistä vuoden aikana. Suosittelisitteko muille yrityksille osallistumista?

J.Uotila: Ehdottomasti

M.Häkkinen: Kyllä!

J.Hujanen: Ilman muuta

H.Joutsiniemi: Kyllä mikäli osittain mahdollista.

 

Kuva

Jäikö muiden yritysten edustajien tapaamisesta tai heidän pitämistä esityksistä jotain erityistä mieleen?

J.Uotila: Mielenkiinoista kuulla myös muiden yritysten tilanne ja näkemys tulevaisuudesta

M.Häkkinen: Sain uutta tietoa myös muiden yritysten toiminnasta.

H.Joutsiniemi: Hyvät ja selkeät esitykset. Selkeä ulosanti.

J.Hujanen: Phoenix contactin esittäjän photoshopattu kuva.

 

Olisiko vielä viestiä killan jäsenille?

J.Uotila: Olkaa aktiivisia ja oma-aloitteisia. Nähdään taas!

M.Häkkinen: On hyvä, että tällaista toimintaa on olemassa.

H.Joutsiniemi: Kiitoksia mahdollisuudesta olla mukana!!

J.Hujanen: Tsemppiä kesän ja muihin tuleviin koitoksiin!

Teknologia ’13 -messut: Kiltalaisten tunnelmia

Mikko Ehrnrooth

Automaatio-opiskelijoiden Kilta Ry oli mukana Teknologia ’13 –messuilla Messukeskuksessa 1.-3.10. Metropolian ständille tuotiin tälläkin kertaa automaation rallisimulaattori sekä Metropolia Motorsportin formula. Tiedustelin torstaina neljältä kiltalaiselta messutunnelmia messupisteeltä.

Monennet Teknologia-/Automaatiomessut nämä ovat teille?

Markus Hirvonen: Toiset

Juuso Pöllänen: Ensimmäiset

Juuso Vesanen: Toiset

Samu Prokkola: Toiset

Minkälaiset Teknologia ’13 –messut ovat tähän saakka olleet?

Juuso P: Firmoja oli yllättävän paljon, monilla mielenkiintoisia härveleitä toiminnassa osastoilla ja  virvokkeita ainakin tarjottiin riittävästi 😉

Juuso V: Firmoja tuntuu olevan liikkeellä taas oikein kiitettävästi. Muutamissa pisteissä käynyt juttusilla ja ainakin näin kolmannen vuoden opiskelijan kannalta tunnelmat tuntuvat olevan hyvinkin positiiviset. Kangaskasseja ja karkkeja on jaossa ihan tarpeeksi.

 

Oletko löytänyt jotakin uutta ja mielenkiintoista messujen aikana?

Samu: Tänä vuonna joillakin osastoilla huomasi selvästi, että ethernet-pohjaiset väyläratkaisut ovat hyvää vauhtia yleistymässä. Myös Phoenix Contactin uusi akkukäyttöinen holkituskone oli mielenkiintoista nähdä ja kokeilla.

Markus: Kyllä sitä tuli muutama uusi yllätys koettua. Messut avartavat alakohtaista ajatusmaailmaa.

Minkälaista on ollut työskennellä messupisteellä?

Juuso V: Kävijöitä on riittänyt ihan riittävästi. Rallisimulaattori on edelleen suosiossa.

Samu: Pisteellä työskentely oli hyvin rentoa, hiljaisina hetkinä pääsi itsekin ajelemaan simulaattorilla. Oli mukava huomata, että myös simulaattorin toiminta kiinnosti ajamisen ohella. Myös englannin kielelle oli käyttöä osastolla.

Messuosasto
(klikkaa kuvaa päästäksesi galleriaan)

Millaista palautetta olet saanut pisteestämme?

Markus: Hauska ja rento tunnelma on välittynyt vieraille hyvin! Monet yritykset tulevat kyselemään opiskelijoiden kuulumisia.

Juuso P: Simulaattori kiinnosti monia, niin nuoria kuin vanhojakin. Pääasiallisesti pistettä pidettiin mielenkiintoisena ja hauskana, suurin osa palautteesta koski kylläkin itse simulaattoria: ”Tarviis vähä lisää tehoo ja pitoo, voiks laittaa tohon autoks jonku vormulan!”

Koetko hyötyneesi tästä kokemuksesta?

Samu: Tällaiselle hieman esiintymiskammoiselle simulaattorin esitteleminen oli oikein hyvää harjoitusta.

Markus: Promootiotoiminta tuo paljon töissä tarvittavaa esiintymiskokemusta ja kehittää taitoa tuoda tärkeimmät asiat selkeästi julki. Työelämässä ollaan mieluissaan jos työtekijä omaa jo ennestään messukokemusta. Messut ovat yrityksille yksi parhaimmista tavoista tuoda osaamistaan julki, joten varsinkin tekniikan alalla messuosallistuminen on tärkeää.

Tuletko näillä kokemuksilla suosittelemaan muille kiltalaisille killan aktiivitoimintaa?

Markus: Ilman muuta! Itse olen ollut messuilla esittelijänä mukana ensimmäisestä vuodesta lähtien ja suosittelen samaa muillekin! Aika kuluu mukavasti eikä tule nälkä kun saa kahvia ja lounasliput.

Juuso P: Ehdottomasti, ei ollut ylitsepääsemätön homma ja ihan hauskaakin. Pienikin panostus on aina plussaa.

Juuso V: Ilman muuta. Kaikki vähänkään aiheesta kiinnostuneet mukaan vaan.

Samu: Ehdottomasti! Yhden henkilön osuus tällaisissa jutuissa on kuitenkin suhteellisen pieni saavutettuun yhteiseen hyvään nähden. Ja onhan tästä promootiotoiminnasta mahdollisuus saada myös helppoja opintopisteitä!

Puheenjohtaja Samu Prokkolan haastattelu

Mikko EhrnroothSamu_Prokkola

Automaatio-opiskelijoiden kilta ry:n puheenjohtaja Samu Prokkola, killan uusi hallitus on valittu ja kausi 2013-2014 alkanut.

-Miten kulunut kausi on mennyt?

Kauden alku on mennyt killan perustoimintoja käynnistellessä. Syksy on nyt erityisen haasteellinen, koska killassa ei ole yhtään vanhaa aktiivia neuvomassa tai kertomassa vanhoista toimintatavoista tai käytännöistä. Olemme kuitenkin saaneet muutamia aktiivisia jäseniä uuteen hallitukseen, joten asiat on saatu rullaamaan taas vauhdikkaasti. Esimerkkeinä tästä on killan osallistuminen teknologia’13 messuille sekä uusien nettisivujen avaaminen.

-Mitä uudistuksia hallitus on suunnitellut?

Uutta toimintaa on käynnistelty muun muassa kahviryhmän muodossa. Lisäksi varainkeruuseen ja killan näkyvyyteen koululla ja tapahtumissa aiotaan panostaa. Olemme suunnitelleet myös uusien tapahtumien järjestämistä esimerkiksi jätemäelle.

-Mitä tavoitteita olet asettanut alkaneelle kaudelle?

Pääasiallisina tavoitteina on palauttaa killan aktiivinen toiminta automaatio-opiskelijoiden ja yritysten parissa sekä varmistaa toiminnan jatkuvuus myös tulevina vuosina.

-Miten näihin tavoitteisiin päästään?

Tärkeimpänä keinona on saada järjestettyä mahdollisimman paljon yritysvierailuja alan yrityksiin. Niiden kautta niin yritykset kuin killan jäsenetkin huomaavat killan hyödyt ja toivottavasti innostuvat toiminnasta. Kahvinryhmästä pitää myös saada tieto kaikille automaation opiskelijoille vähintäänkin puskaradion voimin!

-Mitä mieltä olet uudesta hallituskokoonpanosta?

Hallitus vaikuttaa lupaavalta! Siellä on useita oma-aloitteisia aktiiveja ideoita ja intoa täynnä!

-Onko terveisiä kiltalaisille ja enne kaikkea killan fukseille?

Kaikki mukaan toimintaan! Vähintäänkin killan nettisivuja (automaatiokilta.edu.metropolia.fi) ja tuubia kannattaa seurata. Vinkkinä voin kertoa, että ensimmäinen yritysvierailu on jo tulossa ja tiedotus tapahtuu ensisijaisesti edellämainituilla sivuilla!

Aktiivisia jäseniä tarvitaan aina, joten kiinnostuneet voi tulla repimään ainakin minua hihasta ja sähköpostiakin saa laittaa! Osoite on samu.prokkola(at)metropolia.fi.