Teknologia ’13 -messut: Kiltalaisten tunnelmia

Mikko Ehrnrooth

Automaatio-opiskelijoiden Kilta Ry oli mukana Teknologia ’13 –messuilla Messukeskuksessa 1.-3.10. Metropolian ständille tuotiin tälläkin kertaa automaation rallisimulaattori sekä Metropolia Motorsportin formula. Tiedustelin torstaina neljältä kiltalaiselta messutunnelmia messupisteeltä.

Monennet Teknologia-/Automaatiomessut nämä ovat teille?

Markus Hirvonen: Toiset

Juuso Pöllänen: Ensimmäiset

Juuso Vesanen: Toiset

Samu Prokkola: Toiset

Minkälaiset Teknologia ’13 –messut ovat tähän saakka olleet?

Juuso P: Firmoja oli yllättävän paljon, monilla mielenkiintoisia härveleitä toiminnassa osastoilla ja  virvokkeita ainakin tarjottiin riittävästi 😉

Juuso V: Firmoja tuntuu olevan liikkeellä taas oikein kiitettävästi. Muutamissa pisteissä käynyt juttusilla ja ainakin näin kolmannen vuoden opiskelijan kannalta tunnelmat tuntuvat olevan hyvinkin positiiviset. Kangaskasseja ja karkkeja on jaossa ihan tarpeeksi.

 

Oletko löytänyt jotakin uutta ja mielenkiintoista messujen aikana?

Samu: Tänä vuonna joillakin osastoilla huomasi selvästi, että ethernet-pohjaiset väyläratkaisut ovat hyvää vauhtia yleistymässä. Myös Phoenix Contactin uusi akkukäyttöinen holkituskone oli mielenkiintoista nähdä ja kokeilla.

Markus: Kyllä sitä tuli muutama uusi yllätys koettua. Messut avartavat alakohtaista ajatusmaailmaa.

Minkälaista on ollut työskennellä messupisteellä?

Juuso V: Kävijöitä on riittänyt ihan riittävästi. Rallisimulaattori on edelleen suosiossa.

Samu: Pisteellä työskentely oli hyvin rentoa, hiljaisina hetkinä pääsi itsekin ajelemaan simulaattorilla. Oli mukava huomata, että myös simulaattorin toiminta kiinnosti ajamisen ohella. Myös englannin kielelle oli käyttöä osastolla.

Messuosasto
(klikkaa kuvaa päästäksesi galleriaan)

Millaista palautetta olet saanut pisteestämme?

Markus: Hauska ja rento tunnelma on välittynyt vieraille hyvin! Monet yritykset tulevat kyselemään opiskelijoiden kuulumisia.

Juuso P: Simulaattori kiinnosti monia, niin nuoria kuin vanhojakin. Pääasiallisesti pistettä pidettiin mielenkiintoisena ja hauskana, suurin osa palautteesta koski kylläkin itse simulaattoria: ”Tarviis vähä lisää tehoo ja pitoo, voiks laittaa tohon autoks jonku vormulan!”

Koetko hyötyneesi tästä kokemuksesta?

Samu: Tällaiselle hieman esiintymiskammoiselle simulaattorin esitteleminen oli oikein hyvää harjoitusta.

Markus: Promootiotoiminta tuo paljon töissä tarvittavaa esiintymiskokemusta ja kehittää taitoa tuoda tärkeimmät asiat selkeästi julki. Työelämässä ollaan mieluissaan jos työtekijä omaa jo ennestään messukokemusta. Messut ovat yrityksille yksi parhaimmista tavoista tuoda osaamistaan julki, joten varsinkin tekniikan alalla messuosallistuminen on tärkeää.

Tuletko näillä kokemuksilla suosittelemaan muille kiltalaisille killan aktiivitoimintaa?

Markus: Ilman muuta! Itse olen ollut messuilla esittelijänä mukana ensimmäisestä vuodesta lähtien ja suosittelen samaa muillekin! Aika kuluu mukavasti eikä tule nälkä kun saa kahvia ja lounasliput.

Juuso P: Ehdottomasti, ei ollut ylitsepääsemätön homma ja ihan hauskaakin. Pienikin panostus on aina plussaa.

Juuso V: Ilman muuta. Kaikki vähänkään aiheesta kiinnostuneet mukaan vaan.

Samu: Ehdottomasti! Yhden henkilön osuus tällaisissa jutuissa on kuitenkin suhteellisen pieni saavutettuun yhteiseen hyvään nähden. Ja onhan tästä promootiotoiminnasta mahdollisuus saada myös helppoja opintopisteitä!

Yksi kommentti “Teknologia ’13 -messut: Kiltalaisten tunnelmia

  1. Paluuviite:Teknologia ’13 -messut: Kiltalaisten tunnelmia | Automaatio-opiskelijoiden kilta ry

Vastaa